Nieuws

Circuscreatie voor openlucht gezocht!

Heb jij een idee of plannen om een nieuwe circusvoorstelling te maken? En is het een creatie voor openlucht? Dan is CIRC’UIT misschien wel iets voor jou.  

CIRC’UIT dat zijn Cirque Plus, CIRK!, UP (vroeger Espace Catastrophe), Miramiro, Plein de Cirque (De Warande), Chassepierre – internationaal festival voor straatkunsten, Circuswerkplaats Dommelhof en Latitude 50. Wij delen een passie voor artistiek werk buiten de muren en bundelen de krachten om de ontwikkeling van deze circusvorm te stimuleren.  

Wat bieden we concreet aan? Financiële ondersteuning, residentiemogelijkheden, mogelijkheid tot organiseren van try-outs en speelkansen op onze evenementen.  

Wat moet je daar voor doen? Simpel. Je stuurt een korte voorstelling van jezelf of je gezelschap en de plannen voor je nieuwe creatie op maximaal 1 A4, samen met een begroting van je project naar info@circuscircuit.eu. Maakt dit ons nieuwsgierig, dan plannen we een (online) kennismakingsgesprek.  Geen deadlines, geen ingewikkelde procedures.  

Wil je meer weten over CiRC’UIT?
Surf dan naar www.circuscircuit.eu – specifieke vragen via info@circuscircuit.eu  

December 2021: 
Circ’uit groeit!

Circ’uit groeit! Het Brusselse UP – Circus & Performing Arts (voorheen Espace Catastrophe) en Plein de Cirque – het circusfestival van De Warande Turnhout – komen het netwerk versterken. Met deze twee nieuwe partners werken we verder aan ons belangrijkste doel: ondersteuning bieden aan artiesten die openlucht circusvoorstellingen maken. Ondertussen zoeken we verder naar interessante partners en artiesten. Je leest er alles over op deze website. 

November 2021: 1 nieuw project

Circ’uit steunt in 2022 de creatie EXIT van Piet Van Dycke. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen vier individuen door de ruimte. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt vier circusartiesten uit voor deze spannende en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien.

→ Bekijk hier al onze projecten

Februari 2021: Start CIRC’UIT … A 2 MÈTRES

We lanceren CIRC’UIT niet alleen met hoogdravende principes en een (geef toe) mooi logo. We voegen de daad meteen bij het woord en nemen als eerste project heel graag “A 2 MÈTRES” van Jesse Huygh mee in bad. A 2 Mètres is niet alleen een straf artistiek voorstel maar ook een mooie symbolische keuze in deze door anderhalve meter afstand getekende tijden. 

Jesse is naast professioneel acrobaat ook mucopatiënt. Samen met Rocio Garotte maakt hij een voorstelling rond de chinese mast over de afstand die we al maanden moeten bewaken. Twee meter is ook de maximale afstand die Jesse kan nemen van zijn zuurstofapparaat. Hun voorstelling wordt een eerbetoon aan iedereen die elke dag de obstakels op zijn pad overwint. Het ultieme doel is om de voorstelling te brengen naar zieken- en rusthuizen om zo hoop en plezier te bieden voor wie, al dan niet verplicht, afstand houdt.

De vaste voorstelling zal in 2021 te zien zijn op onze festivals. In 2022 volgt de mobiele versie. Bekijk de video hier

info@circuscircuit.eu

CIRC’UIT is een initiatief van CIRK! Aalst, Cirque Plus, Chassepierre, Plein de Cirque, Dommelhof, Latitude 50, Miramiro en UP met ondersteuning van Vlaanderen.