Projecten

Het Circ’uit Netwerk ondersteunt de volgende producties:

© Jakob Rosseel

Circ’uit steunt Circ Rodini in creatie voor ‘The Amazing Katleen’ 

Een acrobate begint haar perfecte handstand act. Helaas volgt de ene blunder na de andere waardoor de perfecte ‘glimlach’ al snel verdwijnt in frustratie. Lukt het ‘The Amazing Katleen’ alsnog haar naam waardig te zijn? Een ode aan het oude circus met een eigentijdse twist en de nodige humor.

Katleen Ravoet is naast professioneel circusartiest ook moeder van een tweeling met een zeldzame genetische afwijking. Toen daar ook nog een pandemie bij kwam leek haar carrière voorbij… tot een kans om zich te verdiepen in het circusverleden zich voor deed. Het werd een zoektocht naar acceptatie en zelfrelativering en leidde tot de moed en de kracht om deze nieuwe creatie te starten.

→ Type ondersteuning: Financiële coproductie, residentie, programmatie
Video

Credits:

→ Met en door: Katleen Ravoet 

→ Coaching (artistiek): Bram Dobbelaere, Aurelia Brailowsky 

→ Coaching (techniek): Lucien Beautour, Gina Giovanni

→ Dramaturgie + kostuum: Aline Breucker

→ Scenografie: Davide Salodini 

Partners: 

→ Voorstelling gemaakt met de steun van de Vlaamse Overheid

→ Coproducenten: Cirklabo, CIRC’UIT

→ Residenties: Cirklabo, Mira Miro, UP, Espace CAR Ath, Cirkus Salto 

Info:

www.circrodini.com 

circrodini@gmail.com 

→ +32 485 34 41 63

Circ’uit steunt in 2022 een nieuwe openluchtcreatie van Piet Van Dycke: Exit.  

In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen vier individuen door de ruimte. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.

Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal. Er zal gespeeld worden met de in- en uitgangen van de locatie. Er worden verschillende (vlucht)-routes uitgezocht die tijdens de voorstelling gebruikt worden. 

Kenmerkend voor het werk van Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in woordloze circus/dansvoorstellingen, voor jong én oud.   

→ Concept en choreografie: Piet Van Dycke 

→ Performers: Luuk Brantjes, Will Blenkin, Christopher Mc Auley, Samuel Rhyner 

Website 

Video (work in progress):

→ Booking België: Thassos: Ruth Bresseleers info@thassos.bewww.thassos.be  

→ Internationale bookings & Nederland: Buro Piket: sandra@buropiket.nlwww.buropiket.nl   

→ Type ondersteuning: Financiële coproductie, residentie, programmatie

A 2 Mètres is de allereerste creatie die ondersteund werd door Circ’uit. Het is niet alleen een straf artistiek voorstel maar ook een mooie symbolische keuze in deze door anderhalve meter afstand getekende tijden. 

Jesse Huygh is naast professioneel acrobaat ook mucopatiënt. Samen met Rocio Garotte creëerde hij een voorstelling rond de Chinese mast over de afstand die we al maanden moeten bewaken. Twee meter is ook de maximale afstand die Jesse kan nemen van zijn zuurstofapparaat. Hun voorstelling is een eerbetoon aan iedereen die elke dag de obstakels op zijn pad overwint. 

Het ultieme doel is om de voorstelling te brengen naar zieken- en rusthuizen om zo hoop en plezier te bieden voor wie, al dan niet verplicht, afstand houdt. 

De vaste voorstelling was in 2021 te zien op onze festivals. In 2022 volgt de mobiele versie, gemonteerd op een omgebouwde bestelwagen. 

Video

→ Website en contact: www.adm-vzw.be 

→ Type ondersteuning: Financiële coproductie, residentie, programmatie 

info@circuscircuit.eu

CIRC’UIT is een initiatief van Cirk! Aalst, Cirque Plus, De Warande, Miramiro en UP met ondersteuning van Vlaanderen.